• Baletné predstavenie Šeherezáda

          • Vo štvrtok 25. mája mali naši najstarší žiaci možnosť pozrieť si v handlovskom dome kultúry baletné predstavenie Šeherezáda, s ktorým sa do nášho mesta zavítali študenti konzervatória v Topoľčanoch. Návšteve predstavenia predchádzala debata nielen o tom, ako balet správne vnímať, ale aj o tom, aký dress kód si takéto kultúrne podujatie vyžaduje. Keď sa na javisku objavili mladí umelci a urobili pár krokov, diváci hneď pochopili, že nie sú v kine na akčnom thrilleri. O dotyku s umením naša deviatačka Monika napísala: „Baletné predstavenie Šeherezáda očarilo nielen spôsobom tanca, ale aj šikovnosťou žiakov z konzervatória v Topoľčanoch. Bol to naozaj krásny balet sprevádzaný niekedy dramatickou a niekedy zase odľahčenou melódiou piesne. Rozprával príbeh Tisíc a jednej noci. Vyžarujúca energia žiakov, ktorí bezprestania tancovali, dodávala predstaveniu silnú atmosféru. Po namáhavom a pútavom výkone si protagonisti určite zaslúžili a aj užili mohutný potlesk divákov.“ 

          • ETNO v školskom klube detí

          • Etno štýl a etnické prvky stále letia. Nemusíme sa zahaliť do indického sárí a ovešať sa korálikmi, stačí niekoľko malých doplnkov. Aj drobné dekoračné etno prvky v modernom dizajne sú to pravé na ozvláštnenie interiéru. V školskom klube detí sme sa preto zahrali na malých dizajnérov. Z rôznych materiálov deti vyrábali etno dekorácie, bytové doplnky, obrazy, náhrdelníky, náramky. Dozvedeli sa niečo nové. Téma ETNO deti veľmi zaujala, o čom svedčia aj ich výrobky.

          • Turnaj vo vybíjanej

          • Už druhý rok sa v ŠKD uskutočnil turnaj vo vybíjanej o putovný pohár. Jednotlivé ročníky súťažili medzi sebou s veľkou chuťou a bojovnosťou. Víťazi získali pohár a súťažiaci boli odmenení ovocným džúsom venovaným školskou jedálňou. 

          • "Nová Generácia" v rámci Fatranskej mikroligy s jedným víťaztvom a s jednou porážkou

          • Pred velkým finále sa cez víkend odohralo posledné kolo FATRANSKEJ MIKROLIGY PRÍPRAVIEK. Pred plným hladiskom predviedli naši najmenší basketáci skvelé výkony. Ďakujeme opäť rodičom za fantastické občertsvenie a skvelú atmosféru.

            Výsledky mikroligy prípraviek - H A N D L O V Á

             

            ŠBK Handlová - MBA Prievidza 24:38 (12:22)

            MBA Prievidza - MBK Victoria Žilina Limbová "A" 29:17 (9:12)

            ŠBK Handlová - MBK Victoria Žilina Limbová "A" 27:23 (17:8)

             

            Našich prípravkárov čaká už len záverečné finále o víťaza Fatranskej mikroligy 2022/2023 v Žiline.

          • Naši basketbalisti po základnej časti medzi elitou na fantastickom 2.mieste

          • Postup zo základnej skupiny medzi najlepších 8 tímov ligy bol pre partiu, ktorá je spolu jeden rok, úspech. Že medzi elitou skončia naši chlapci, tvorení zo športových tried na Základná škola, Mierové námestie, Handlová, na fantastickom 2.mieste, veril len málokto! V lige U14 bolo v sezóne 22/23 celkovo 20 tímov.

            Zverenci trénera Beráneka prešli dlhú cestu vrátane stredoeurópskej ligy, kde obsadili 4.miesto z 13 tímov a konkurovali tímom ako Wroclaw, Nymburk, Zielona Gora a ďalším zvučným menám a akadémiám. Spolu odohrali chlapci viac ako 50 zápasov, strávili viac víkendov spolu ako s rodinou a odmenou je účasť na záverečnom turnaji v boji o MAJSTRA SLOVENSKA!

            Chlapci U14 majú pred sebou už len finálový turnaj MAJSTROVSTIEV SLOVENSKA, ktorý sa uskutoční 2. - 4. JÚNA v Prievidzi! Už teraz Vás srdečne pozývame do športovej haly v Prievidzi, kde štartujú naši chlapci v piatok /2. JÚNA/ vo štvrťfinále proti Svitu!

            Držte chlapcom palce a príďte ich podporiť do susednej Prievidze už tento víkend! 

          • "No, chemiku, pojďte!" (F. Hečko - Červené víno)

          • Najťažšia chvíľa týždňa pre každého žiaka je piatok šiesta hodina. Čas beží neuveriteľne pomaly a každý vo vzduchu cíti slobodu prichádzajúceho víkendu! No dnes to bolo v 7. A iné! Nie je nič krajšie, ako keď vezme všetko do svojich rúk nadšenec zanietený odhaľovať tajné zákutia vedy. A takým je aj náš Milan. Každú hodinu chémie čaká na svoju príležitosť pripravený v bielom plášti, odhodlaný skúsiť aj to, pred čím majú iní žiaci rešpekt. A dnes prišiel jeho deň! Pod dozorom pani učiteľky Hírešovej predviedol Milan spolužiakom všetky pokusy, na ktorých im demonštroval, ktoré faktory akým spôsobom vplývajú na rýchlosť chemických reakcií. Išlo mu to na jednotku. Hodina bola zaujímavá, zábavná a ani nevieme, ako ubehla! Ktovie, možno z neho raz bude učiteľ alebo vedec.

          • Ďalší "špeci" deň v škole a veľa zábavy

          • Po mliečnom a čučoriedkovom dni prišiel 25. mája ďalší veselý školský deň. Deň bez školskej tašky. Bol nápadom školského parlamentu a naši žiaci si ho užili na výbornú. Úlohou bolo neprísť v tento deň do školy so školskou taškou, ale priniesť si pomôcky na vyučovanie v niečom inom. Kreativite sa medze nekládli, a tak sme mali možnosť vidieť učebnice a zošity prinesené v kadečom - od košíkov a škatúľ cez kufre, chlebníky, skrinky a plachty až po fúrik, kotlík na guláš či KUKA nádobu na komunálny odpad. Mnohí žiaci však na konci dňa skonštatovali, že nosiť pomôcky v takýchto "nosičoch" je totálne nepohodlné a na ďalší deň už zase stískali svoje staré dobré školské vaky.

          • Malí huslisti

          • Mám ja husle...

            Neposlušné husličky.

            Zahrali už:

            prasiatko, čo v chlieve hladné kvíka,

            vŕzgajúce kolo od fúrika.

            A pesnička? Ani jedna jediná.

            Vatu v ušiach nosí celá rodina.

            Chudák tato, ošedivie dočista,

            kým vyrastie zo mňa slávny huslista.

            🎶Aby naše husličky druhákov poslúchali, privítali sme na hodinách hudobnej výchovy vzácnych virtuózov, p. učiteľa Pischa zo ZUŠ-ky v Handlovej a šikovnú tretiačku Miušku.

            🎵Husľové tóny nás chytili za srdce a možno z nás naozaj vyrastú slávni huslisti!

             

          • ZVEROPARK & ZVEROKUK = Druhácky ZVEROVÝLET

          • Dňa 24. 5. sa naši druháci zúčastnili na školskom výlete v Zveroparku- Revištské Podzámčie.

            V prostredí nádhernom ako z rozprávky s množstvom zvieratiek, atrakcií a jazierkami sa naši malkáči zrelaxovali.

            Počas jazdy na „Zverokuku“ decká ani nedýchali a bol to pre ne skvelý zážitok. Všetci sme sa dobili pozitívnou energiou, aby sme zvládli prichádzajúci koniec školského roka.

            Zamestnancom Zveroparku ďakujeme za ústretovosť a možnosť stráviť náš výlet v areáli plnom krásnych prekvapení.

          • Predškoláci testovali školské lavice

          • 25. mája sa naši veľkí štvrtáci podelili o svoje lavice s predškolákmi z MŠ, EP Cintorínska ulica. Predškoláci si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole na hodine matematiky.
            4. B a pani učiteľka Čisárová im prichystali básne o číslach, pracovný list, písali na ozajstnú tabuľu a zahrali sa aj na interaktívnej tabuli.
            Dúfame, že si odniesli nielen maškrtu a výrobok na pamiatku, ale aj dobrý pocit, že ich v septembri čaká veľké dobrodružstvo.

          • Ocenenia na okresnej úrovni

          • 23. mája si v prievidzskom dome kultúry prevzali ocenenia žiaci, ktorí v okresných kolách  predmetových olympiád a recitačných súťaží obsadili najvyššie priečky. Aj my sme mali medzi ocenenými svoje zastúpenie. Šiestačka Olivka Vicianová bola ocenená za úspech v recitačnej súťaži Šaliansky Maťko, siedmak Tomáš Botka za technickú olympiádu aj matematickú olympiádu a deviataci Jakub Longauer a Kiara Mikušová za popredné umiestnenie v biologickej olympiáde.

            Sme hrdí, ale hlavne vďační za to, že sú ešte stále deti, ktoré dokážu urobiť niečo nad rámec svojich povinností a posúvajú svoje méty.  Ďakujeme im. A rovnako ďakujeme všetkým žiakom, ktorí nás počas roka úspešne reprezentovali, no medzi najlepších sa nedostali. Všetci sa vzorne pripravovali a statočne bojovali. Nič nestratili, práve naopak, získali bohaté skúsenosti, na ktorých môžu stavať v ďalších súťažiach.

          • Čučoriedkový deň

          • Ovocie, mliečko, džúsy, mliečne výrobky. To všetko dostávajú naši žiaci už tretí rok zadarmo v rámci školských programov na podporu zdravých stravovacích návykov. Všetky produkty majú radi a dokážu ich nielen bleskurýchle „upratať“ do svojich brušiek, ale občas aj kreatívne využiť pri výrobe kadejakých dobrôt. Uplynulý týždeň sme v rámci programu ŠKOLSKÉ MLIEKO  „mliečkovali“, a tak sme si v utorok 23. 05. pre zmenu v rámci programu ŠKOLSKÉ OVOCIE „strihli“ jeden parádny „ČUČORIEDKOVÝ DEŇ“. V triedach viac ako inokedy dominovala fialovo–modrá farba oblečenia, lavice sa premenili na „kuchynky“ a servírovacie stolíky a po krátkej príprave sa už deti veselo hostili. Mliečna ryža, pudingy, šľahačkové poháre, krupica, mliečny nápoj či sladký koláčik. Všetko, samozrejme, s čučoriedkami. Kto nemal záujem o pripravené „čučorkové“ maškrty, len tak si zobkal bobuľku za bobuľkou a vychutnával si ich osviežujúcu chuť.

            Spomínané školské programy s finančnou podporou EÚ zabezpečujú pre nás spoločnosti Rajo, a.s. a Valman, s.r.o. Ďakujeme.

          • Škola v prírode – Prší, prší, len sa leje ...

          • Triedy 4. A a 4. B aj napriek nepriazni počasia zažili v Sebechleboch skvelý týždeň s nezabudnuteľnými zážitkami. Túra do lesa, ale nie hocijaká, večerné kino s popcornom, ktorý urobili animátori za „aligáče“, diskotéky, na ktorých sa deti mohli vyšantiť, vykričať, firmy, v ktorých deti ukázali ich originalitu, ale aj futbal, či basketbal, mrholenie neprekážalo, nočné „Komando“, ktoré preverilo odvahu všetkých,... Ďakujeme skvelým animátorom, aj pani zdravotníčke a kuchárkam, všetci sa o nás s láskou starali!

          • Deň mlieka

          • 16. máj na našej škole patril mlieku. Super nálada, biele tričká, prezentácie, pracovné listy, kvíz, tvorba reklamných plagátov na počítači, tabuľové projekty, mliečne dobroty, výroba kokteilov, posedenie v mliečnom bare. Aj takýmito aktivitami sme spestrili vyučovanie a pripomenuli dôležitosť mlieka v  jedálničku našim malkáčom i veľkáčom.  

          • Neuveriteľný úspech a postup do celoštátneho kola!

          • Tak toto je jedna veľká paráda! Naši žiaci Jakub Longauer a Kiara Mikušová 16.mája 2023 reprezentovali školu v krajskom kole biologickej olympiády, kat. E - zoológia. Z celého kraja skončila Kiara na krásnom 4. mieste a Jakub na 1.mieste, takže postupuje ďalej do celoštátneho kola! 

            Ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy a držíme palce v celoslovenskom kole.

            Žiakov na olympiádu pripravovala pani učiteľka Lesana Kmeťová. Ďakujeme.

          • Turisti opäť na túlačkách

          • Uplynulý víkend si naši turisti pod vedením pani učiteľky Vaškovej opäť vyšli do okolia Handlovej. Objavili "flek" Handlovčanmi zvaný Meteor a aj mnoho iných zaujímavých zákutí prírody. Prebudená príroda i zeleň v jasných farbách naznačovali, že vytúžené leto už nenechá na seba dlho čakať.

          • Kto sa hrá, nehnevá

          • Že aj hodina etickej výchovy môže byť tvorivá, o tom sa presvedčili naši ôsmaci. Ich úlohou bolo vymyslieť čiapku, na výrobu ktorej mohli použiť len recyklovaný materiál, urobiť reklamu svojmu výtvoru a pokúsiť sa ho predať. Vďaka tímovej práci vznikla kolekcia zaujímavých čiapok s poriadnou dávkou fantázie – helma s vetraním, kúzelnícky klobúk, „klobúkokošík“ na drobnosti a viacúčelová šiltovka.

          • „My sme veľká kopa, škola Mateja Tótha!“

          • Tento bojový pokrik otvára a zatvára každý jeden tréning Športovej akadémie Mateja Tótha, ktorú sme vyhrali vďaka hlasovaniu všetkých priaznivcov našej školy.

            Program ŠAMT sa opiera o inovatívne metódy a každý tréning má presne stanovený obsah a cieľ, ktoré tréneri realizujú.

            Skupina našich druhákov pravidelne maká pod vedením certifikovaných tréneriek - p. uč. Mišky Lachovej a p. uč. Janky Matiaškovej. Telocvičňou a fitnessom sa vždy ozýva detský džavot, veselý krik, smiech a nad športovými výkonmi vládne dobrá nálada a pohodička. ŠAMT-áci si zlepšujú svoje pohybové zručnosti a učia sa byť športovci s dobrým srdcom a so zmyslom pre fairplay, presne tak ako Matej Tóth, ktorý je ich vzorom.

            Športová akadémia M. Tótha,  ďakujeme za spoluprácu, starostlivosť, za tričká, vrecúška, sladkosti a všetky darčeky. Sme pyšní, že môžeme byť Vaši kamaráti.

          • Naša škola bude organizovať REGIONÁLNE FINÁLE škôl v 3x3 basketbale!

          • Vďaka výkonom našich žiakov a žiačok zo športových tried na Základná škola, Mierové námestie, Handlová , Handlová a postupu do regionálneho finále v 3x3 basketbale sme dostali dôveru od Školského športu usporiadať FINÁLE u nás v HANDLOVEJ!

            16. MÁJA sa tak v telocvični ZŠ, Mierové námestie v Handlovej bude konať skvelá akcia! Srdečne Vás pozývame v čase od 8.00h do 13.00h do telocvične ZŠ, Mierové námestie, kde budú naši žiaci bojovať za školu a Handlovú o ďalší postup!

             

            Regionálneho finále sa zúčastnia : 

             

            kategória dievčat:

            ZŠ, Malinovského, Partizánske

            ZŠ, Gorazdova 1319/6, Bánovce nad Bebravou

            ZŠ, Mierové námestie, Handlová

             

            kategória chlapcov:

            ZŠ, Malinovského, Partizánske

            ZŠ, Gorazdova 1319/6, Bánovce nad Bebravou

            ZŠ, Mierové námestie, Handlová

             

            Ď A K U J E M E za dôveru ŠKOLSKÉMU ŠPORTU!

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie