• #BeActive alebo Ako sme rozhýbali 1. stupeň

          • Európsky týždeň športu  je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu. Nelenili sme a našu školu sme registrovali  do 8. ročníka tohto podujatia s akciou  „Zdravý chrbátik si nevysedíš“.

             A veru nesedeli sme! 28. októbra  2022 sme si v našej telocvični poriadne „zamakali“ pod vedením  trénerky - pani učiteľky Michaely Lachovej.  Pri hudbe sme si uvoľnili skrátené svalstvo, posilnili svalstvo lopatiek, chrbta a trupu. 160 našich detí si nacvičilo správne držanie tela a funkčné dýchanie. Zabavili sme sa pri cvičení tabaty a na záver nechýbal ani super strečing. Nelenili ani naše pani učiteľky z 1. stupňa, ktoré boli pri cvičení vzorom pre našich malkáčov.

            Všetci si zaslúžia veľkú pochvalu, pretože  krédo „#BeActive“ naplnili do poslednej bodky. Veríme, že naša akcia, ktorej cieľom je nabádať deti k pohybu a zdravému životnému štýlu mala svoj zmysel.

            Cestu sme im ukázali a určite nebudeme sedieť aj naďalej !
             

          • Európsky týždeň športu v ŠKD

          • Európsky týždeň športu v školskom klube detí bol plný aktívneho športovania a radosti. Deti boli motivované športovými disciplínami. Každý si našiel svoju obľúbenú aktivitu a venoval sa jej. Športové aktivity sme odštartovali štafetovým behom okolo ihriska školy, pokračovali sme každý deň  rôznymi  športovými disciplínami. Nechýbali loptové hry, hod loptou na basketbalový kôš, loptové súťaže v družstvách, vybíjaná v kruhu, zhadzovanie kolkov, hádzanie kruhov na cieľ, turnaj vo futbale. Každé dieťa športovou činnosťou prispelo k aktívnemu pohybu.   

             

          • Svet pod mikroskopom

          • Zaujímavé hodiny plné skúmania zažili naši šiestaci a ôsmaci hneď v úvode školského roka. Vďaka kvalitnému mikroskopu pani učiteľky Lesany Kmeťovej mohli žiaci pozorovať plesne a kvasinky. Plesne si doma najskôr sami vypestovali a následne plesnivú potravinu priniesli do školy a sledovali pod mikroskopom. Podarilo sa im vidieť nielen podhubie, ale aj výtrusnice plesne. Pozorované kvasinky získala pani učiteľka z burčiaku a žiaci na nich sledovali, ako sa práve v čase pozorovania rozmnožovali. Práca so super mikroskopom sa žiakom veľmi páčila a všetci sa už tešia na ďalšie podobné aktivity.

          • Odštartovali basketbalové prípravky

          • Úvodný tréning partie, ktorú budeme nazývať "Naša budúcnosť" /3. - 4. ročník/ bol plný energie a mladých nádejných športovcov. "Nová generácia" /1. - 2. ročník/ absolvovala tiež svoje úvodné tréningové procesy! Trénerom sa predstavilo spolu 77 detí a mladí športovci mohli absolvovať svoj prvý veľký "profi" trénin

             

            Trénujeme vždy v stredu a vo švrtok od 15.00 h do 16.00 h u nás na "Severe" . Tréneri Beránek a Minarik!

            k máte záujem o informácie, píše na email sbkhandlovaofficial@gmail.com.​​​​​​​

             

            U našich trénerov je samozrejmosťou: 

            - individuálny prístup,

            - všestranný pohybový rozvoj mladého športovca,

            - rodinná a pohodová atmosféra,

            - tréningový proces zábavnou a modernou formou.

            Video z prvého tréningu "Naša budúcnosť" /3. - 4. ročník/. 

          • ŽIACI USPELI V LIGOVEJ PREMIÉRE!

          • Tím žiakov vycestoval do Lučenca na otvorenie basketbalovej sezóny 2022/2023. Zo začiatku zväzovala nervozita hráčom ŠBK ruky, ale po prvom oddychovom čase sa obraz hry zmenil. Hráči začali robiť to, čo od nich tréner vyžadoval a do polčasu si vybudovali sľubný náskok, ktorý v tretej štvrtine ešte zveľadili. V poslednej štvrtine sa do rotácie dostala aj širšia a o kúsok neskúsenejšia zostava, ktorá sa šance chopila a videli sme pár výborných momentov z ich strany. Viac k tomu nám povedali aktéri tohto stretnutia. Tím U14 reprezentujú  naši žiaci z basketbalových tried 5.A,6.A a 8.A! /K.Kúdela, L.Kúdela, V.Palatický, Miroslav Karásek, Samuel Ofčák, Vratko Štupák, Tobias Chudý, Tomáš Botka, Peter Kuruc, Š. Palasthy, M. Palasthy, Damián Balážik, Damián Karvačka, Tobiáš Diškanec, Milan Bača/. 

            AKAPO Lučenec - ŠBK Handlová

            42:74 (6:21, 8:15, 13:25, 15:14)

             

            Priateľský zápas v prospech našich Kadetov

            V pondelok sa odohral ďalší z priateľských zápasov, v ktorom konkrétne tím kadetov odohral zápas so Žiarom nad Hronom. Úspešnejší v zápase boli naši hráči, ktorí tak pomaly finišujú v letnej príprave a čakajú na rozlosovanie na sezónu. 

             

            ŠBK Handlová – MŠK BK Žiar nad Hronom

            73:65 ( 20:14, 18:18, 24:17, 11:16)

             

            POZVÁNKA NA VÍKENDOVÉ ZÁPASY!

            V sobotu /01.10./ o 15.00h a v nedeľu /02.10./ o 10.00h Vas všetkých srdečne pozývame na prvé domáce ligové zápasy našej mládeže! Čaká na Vás atraktívny mládežnícky basketbal a pre divákov je pripravený bohatý program. Nebude chýbať vystúpenie tanečnej skupiny DAZYA DANCE GROUP , skvelý DJ a moderátor zápasu ako aj polčasové súťaže o zaujímavé ceny!

            Rozhovor pred ligovou premiérou U14

            Záznam zo zápasu Kadetov proti Bánovciam nad Bebravou. 

          • Dôležitý oznam

          • Prosíme rodičov, aby si skontrolovali platby za stravu za mesiac október. Momentálne už má byť uhradená s variabilným symbolom 1022.

            Ďakujeme!

          • Malý futbal

          • V malom futbale žiačok sme získali 1. miesto

            Vo štvrtok 22. septembra odštartovali školské postupové súťaže obvodovým kolom v malom futbale žiačok 5. - 7. ročníka. Na turnaji naše dievčatá v prvom zápase nastrieľali víťazné góly družstvu zo ZŠ G. Drozda s MŠ Chrenovec - Brusno, v druhom zápase proti ZŠ Školská Handlová podali bojovný výkon a opäť vyhrali. Svojím 1. miestom si zabezpečili účasť v okresnom kole, ktoré sa uskutoční v Prievidzi.

             

          • Lili je malý "vlajkoznalec"

          • V 4.B sa žiačka Liliana Dobišová začala zaujímať o vlajky štátov Európy. Postupne do tohto poznávania vtiahla celú triedu, a to až tak, že kvíz s 54 vlajkami štátov Európy zvládli deti na výbornú. Najnovšia výzva triedy je zvládnuť rozpoznať 254 vlajok štátov celého sveta. Pani učiteľka triedna sa nestačí diviť, akú dobrú pamäť a znalosti majú jej žiaci, a sama sa učí vlajky spoznávať spolu s nimi. Veru, to je pravda veľká, že aj od žiakov čosi naučiť sa môže pani učiteľka!

          • Aktívny BASKETBAL pre najmenších!

          • ŠBK Handlová v spolupráci so školou pripravili pre najmenších /1. - 4. ročník/ pravidelné MODERNÉ tréningy, ktoré spúšťame už od 21. SEPTEMBRA!

            Tréningy prebiehajú pod vedením len kvalifikovaných trénerov, sú realizované zábavnou a hravou formou. Určené sú pre všetky deti, ktoré sa chcú aktívne a pravidelne hýbať. Prípravka ŠBK je rozdelená do dvoch skupín /1. - 2. ročník a 3. - 4. ročnik, ZŠ/.

             

            HARMONOGRAM TRÉNINGOV od 21.09.2022.

            Tréningy prebiehajú vždy v čase od 15.00h - 16.00h v telocvični ZŠ, Mierové námestie, Handlová.

            STREDA: /3. - 4. ročník/

            ŠTVRTOK: /1. - 2. ročník/

             

            V ŠBK sú samozrejmosťou:

            - len kvalifikovaní tréneri,

            - individuálny prístup,

            - všestranný pohybový rozvoj mladého športovca,

            - rodinná a pohodová atmosféra,

            - tréningový proces zábavnou a modernou formou.

             

            Podrobné informácie tu

            V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať emailom sbkhandlovaofficial@gmail.com.

          • Deviataci vo Vrútkach

          • Naši najstarší žiaci vycestovali 8. septembra do Vrútok, aby sa zúčastnili na prezentácii stredných škôl zameraných na štúdium dopravy. Počas nej si mohli vyskúšať napríklad rušňový trenažér, simulátor nárazu, opilecké okuliare a mnoho ďalších aktivít. Na všetky zvedavé otázky im odpovedali zástupcovia SOŠ zo širokého okolia.

          • ŠKD spomína na krásnu akciu

          • Prišla pošta, oznam krásny, že sa berú dvaja z lásky....

            „Čo sa chystá?“  Takto znela otázka nie jedného žiaka našej školy, keď prechádzali okolo ihriska ŠKD. Výzdoba, balóny, červený koberec, stôl plný dobrôt, koláčiky, pagáčiky a ovocie zo školskej jedálne a samozrejme svadobná torta prezradili svoje. Áno, dňa 22.júna 2022 sa konala svadba. Okrem občerstvenia nechýbala ani poriadna veselica a rôzne tradície, ktoré patria k svadbe. Ďakujeme všetkým hosťom a gratulantom, ktorí sa zúčastnili tohto slávnostného dňa. Mladomanželom prajeme, aby ich školská láska a sympatie ostali navždy. A ako to v rozprávkach býva: „ Žili šťastne až kým neumreli.“

          • Deň gramotnosti

          • 8.september sa v našej škole už pravidelne spája so zábavou.

                  Na prvom stupni žiaci na hodine slovenského jazyka a čítania rozvíjali čitateľskú a predčitateľskú gramotnosť, riešili rôzne úlohy na rozvoj čítania s porozumením a dotvárali príbeh či tvorili básničky.

            Prváci sa oboznamovali s novými pojmami ako aktovka, katedra, rozvrh hodín…

            Na matematike to boli základy finančnej gramotnosti, poznávanie našej meny, hodnoty peňazí a rozdiel medzi požičiavaním vecí a ich kupovaním.  Zároveň sa naučili, že veci ktoré im rodičia kupujú stoja peniažky, ktoré musia zarobiť a preto si musia veci vážiť a neničiť ich.

            Na prírodovede rozvíjali prírodovednú gramotnosť, hravou formou si opakovali učivo predchádzajúceho ročníka, lúštili krížovky či poznávali prírodniny.

            Na vlastivede pracovali s mapou Slovenska, kde zaznačovali, ktoré miesta navštívili počas prázdnin. Na cudzích jazykoch to bola práca s textom, slovníkom či rozvoj pohybovej gramotnosti pri pesničkách.

                 Skrátka bol to deň netradičný, trocha iný, ale zaujímavý.  Určite sa zhodneme všetci na tom, že naše deti chceme čo najlepšie pripraviť do života, odovzdať im veľa vedomostí a zručností a o tom gramotnosť je. Získavajú ju nielen v škole ale aj doma, v bežnom živote, preto im my dospelí, buďme dobrým vzorom.

             

          • Slávnostne sme privítali prváčikov

          • Dnes sme slávnostne otvorili školskú bránu našim najmenším, prváčikom. V sprievode rodičov ju prekročili plní očakávania. Za ňou ich čaká cestička spoznávania, získavania nových kamarátov a nových zážitkov. Pre sovičky z 1. A a včeličky z 1. B sa začal ich školský život u nás na „Severe“ na palubovke našej telocvične. Počasie bolo slniečkové a určite aj ono bolo zvedavé na usmievavých prváčikov. Triedne pani učiteľky A. Vašková a E. Buterinová sa tešili na malých žiačikov a v triedach si pre nich pripravili drobné darčeky. Na oplátku im zas prváčikovia nakreslili pekné obrázky.

                        Našim „malkáčom“ želáme krásny štart v našej škole. Nech im slniečko vždy svieti  nielen v duši, ale aj na tvárach.

             

        • Kontakt

          • Základná škola
          • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
          • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
          • 36126926
          • 2021616729
          • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
          • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
          • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
        • Prihlásenie