• Zvuky lesa

          • Vo štvrtok počas vyučovania sa trieda 3. B v MsK zúčastnila besedy. Pán Jaroslav Orság im na rôznych druhoch vábničiek predstavil zvuky lesa, ktorými sa medzi sebou dorozumievajú jelene. Skúsený odborník, ale hlavne zvieratá, vedia podľa vydávaných zvukov rozlíšiť, či sa medzi sebou hádajú, rozprávajú alebo sa pozývajú na rande. Žiaci mali možnosť preskúmať parožie, dozvedieť sa niečo aj o sokoliarstve a o zaujímavostiach, ktoré v sebe skrýva les.

          • DaMP prezentoval svoju činnosť

          • V pondelok 23. 05. 2022 prišli na zasadnutie nášho žiackeho parlamentu zástupcovia Detského a mládežníckeho parlamentu mesta Handlová. Mgr. Lukáš Fiala a Dominik Kačák odprezentovali aktívnu činnosť a fungovanie DaMP-u, ktorý by rád prijal nových členov. Šikovných detí totiž v takýchto aktívnych partiách nikdy nie je dosť.

          • Ďalšie kolo Fatranskej mikroligy v réžií našich basketbalistov

          • V nedeľu 22.05. sa v neďalekom Žiari nad Hronom odohralo ďalšie kolo Fatranskej mikroligy, v ktorom sa predstavil aj náš basketbalový tím U12. Tím zložený z hráčov prípravky /3. - 4. ročik/ a športovej triedy 5.A odohral pod vedením Maroša Minárika ďalšie kolo v rámci Fatranskej mikroligy. Na zastávke v susednom Žiari nad Hronom sa predstavili tímy Handlovej, Žiliny, Považskej Bystrice a domáceho Žiaru nad Hronom. Úvodný zápas turnaja sme odohrali proti domácemu tímu, s ktorým sme sa stretli už niekoľkokrát, naposledy v Prievidzi. Ako aj vtedy, tak aj dnes, bol úspešnejší náš tím, ktorý vyhral o štrnásť bodov. Nasledoval súper zo Žiliny, s ktorým sme tiež odohrali posledný zápas na turnaji v Prievidzi. Ani v tomto zápase nás však neporazil a druhú výhru si pripísali naši hráči a naše hráčky. Bohužiaľ, do tretice sme sa z víťazstva neradovali, nakoľko súper z Považskej Bystrice nepricestoval a aktuálne čakáme na rozhodnutie z direktorátu súťaže. Môžeme opäť skonštatovať, že od prvého turnaja v Handlovej sa tím nielen výsledkovo, ale aj výkonnostne zlepšil a máme sa na čo tešiť! Už dnes vieme, že náš tím postúpil na finálový turnaj, ktorý sa odohrá v Žiline!

            MŠK BK Žiar nad Hronom 12:26 ŠBK Handlová

            MBK Victoria Žilina 17:42 ŠBK Handlová

          • Rád zlatej varešky

          • Naše pani kuchárky získali najvyššie ocenenie za svoje kulinárske majstrovstvo - Rád zlatej varešky. Deti zo školského klubu im slávnostne odovzdali vyznamenanie v podobe malých zlatých varešiek a tiež dekrét, ktorý potvrdzuje, že pani kuchárky nielen skvelo varia, ale s varia s láskou a sú tiež na všetky deti v škole milé. Vyznamenanie samozrejme získali aj obidve pani vedúce školskej jedálne, lebo oni pre nás všetky tie pochúťky na obed vymyslia.

            Ďakujeme Vám a tešíme sa na ďalšie dobroty.

          • Turnaj vo vybíjanej

          • Dňa 19. mája 2022 sa konal v školskom klube detí turnaj vo vybíjanej, v ktorom si žiaci jednotlivých ročníkov zmerali sily a historicky po prvý krát získali zlatý putovný pohár.

            Po skvelých zápoleniach všetkých tried 1. stupňa si odniesla trofej 1. A, 2. B, 3. A a 4. B trieda.

            Za vysoké športové nasadenie a fair-play hru boli odmenené všetky oddelenia ŠKD loptami a účastníci súbojov chutnými džúsmi.

             

          • Výchovný koncert v ZUŠ- ke🎶

          • Na výchovných koncertoch deti často rečnia alebo sa nudia. Ale vo štvrtok 19. 5. to tak vôbec nebolo.

            Na koncerte v ZUŠ-ke sme ani nedýchali, keď nás Nota A a Nota C, dve vtipné moderátorky, previedli svetom hudobných nástrojov a skladieb. Hodina ubehla ako nič. Koncert mal spád, dynamiku, všetci boli zaujatí pesničkami, hudbou, ale aj veselým sprievodným slovom, ktoré bolo k tomu ešte aj poučné. SUPER! 👍 👍 Klobúk dole všetkým virtuózom a ich pedagógom!

            Ďakujeme za pozvanie!❤️

            žiaci 1.-3. ročníka a ich triedne učiteľky

          • Hodina BONTÓNU

          • Ďalší májový týždeň sme v škole začali zaujímavým podujatím. V krásnych historických kostýmoch s dobovými rekvizitami zavítali k nám  členovia súboru z Bojníc, aby našim žiakom vysvetlili, ako sa vhodne, slušne a podľa bontónu správať v rôznych každodenných situáciách - pri pozdravoch, podávaní rúk, vchádzaní do miestnosti či pri stolovaní. Deti pozorne počúvali a sledovali zaujímavý výklad. A  že sa im vystúpenie páčilo, potvrdil ich potlesk nielen na záver, ale aj počas predstavenia.

          • Výstup na Veľký Grič

          • Víkendové počasie priam lákalo vybehnúť do prírody. A tak sa naši mladí turisti rozhodli, že si vybehnú nielen do prírody, ale rovno na Veľký Grič. Pohľad zhora predsa vždy stojí zato.

             

          • Úspešný streetball za nami

          • Aj keď počasie, bohužiaľ, nevyšlo, boli sme svedkami veľmi pekne zorganizovaného turnaja, na ktorom sa predstavilo v dvoch kategóriách až 28 tímov a v akcii spolu viac ako 140 detí. Desať tímov hralo v skupine U15 a až 18 tímov odohralo v štyroch skupinách 18 tímov. Vidieť, že záujem o basketbal, ale aj o 3X3 basketbal rastie. Turnaj prišla otvoriť pani riaditeľka Mgr. Iveta Jakubová, ktorá popriala športovcom pekný deň a veľa krásnych športových zážitkov. Nasledoval krátky príhovor Mgr. Jána Beráneka, o forme turnaja a o zápasoch informoval Maroš Minárik. Turnaj mohol ZAČAŤ!

            Odohral sa v skupinách systémom hry každý s každým. V každej skupine sa nadstavbová časť hrala inak. V staršej skupine sa odohrali dva semifinálové duely a dva duely, ktoré rozhodli, o aké umiestnenia tímy budú hrať - od deviateho až po prvé miesto. Do finále sa nakoniec prebojoval favorit skupiny B, Goofy Aaghh a aj druhý tím, ktorý porazil v semifinále prvý tím A skupiny. Finále, ako aj základnú časť ovládli Goofy Aaghh, ktorí si ako v základnej časti poradili s Prepríkovcami + Tono.

            Posledné kvarteto najmladšej kategórie to malo zaujímavé. Systémom, ktoré poznáme z futbalovej Ligy majstrov sa od šestnásťfinále začala cesta do finále. Pre podaktorých to bolo štyri zápasy v skupine a ďalšie štyri v nadstavbe. Klobúk dole. Hlavne pred tímom Rýchli hráči, ktorí sa ako tretiaci dostali až do finále, kde čelili piatakom, ktorí mali výškovú aj váhovú prevahu, ale za predvedený výkon sa hanbiť nemusia. Možno ich ďalší turnaj bude s odleskom zlata.

            Skupina U15

            Zápasy o umiestnenia

            Morovno – BK Slivkový Knedlík 1:2

            Peťovia – Marcelove Kofy 7:2

             

            Semifinále

            Balzers – Pepríkovci + Tono 2:3

            Goofy Aaghh – fantastická päťka 4:1

             

            Zápasy o 9. miesto

            kontumačne vyhrali Kazuki HA

            7. miesto kontumačne vyhrali Marcelove Kofy

            5. miesto BK Slivkový Knedlík – Peťovia 2:9

            3. miesto Blazers – Fantastická päťka 6:1

            1. miesto Goofy Aaghh – Pepríkovci + Tono 15:9

             

            Skupina U12

             

            Šestnásťfinále

            Kokosovia – Blesky z 1.A 2.1

            TBT – Rýchle strely 3:1

            Komár – Baskeťáci 4:1

            Low Battery – Drsné dievčatá 3:4

            KBK Baskeťáci – Lovkyne duchov 11:0

            Masters 3.B – Ohnivé basketbalové strely 2:0

            Rýchli hráči – Čierne mačky 7:2

            Lions – Lesní hráči 5:3

             

            Osemfinále

            Kokosovia – Lions 2:0

            TBT – Rýchli hráči 1:4

            Komár – Masters 3.B

            Drsné dievčatá – KBK Baskeťáci 0:9

             

            Semifinále

            Kokosovia – KBK Baskeťáci 1:9

            Rýchli hráči – Komár 6:0

             

            Zápas o 3. miesto

            Kokosovia – Komár 1:2

            Finále

            KBK Baskeťáci – Rýchli hráči 7:3

          • Oceňovanie víťazov na okresnej úrovni

          • V utorok 17. mája sa v Prievidzi konalo slávnostné oceňovanie najúspešnejších žiakov okresu v predmetových olympiádach a umeleckých súťažiach. A my sme na ňom mali opäť bohaté  zastúpenie, čo potvrdzuje, že naši žiaci sú naozaj zdatní a úspešní bojovníci. Ocenených bolo „7  statočných“:

             

            - Emília Kothajová a Matúš Híreš za 1. miesto v OK matematickej olympiády,

            - Šimon Majdán a Michal Rötling za 3. miesto v OK matematickej olympiády,

            - Martina Lakatošová za 1. miesto v OK biologickej olympiády,

            - Gabriela Viktória Dujsíková za 2. miesto v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku,

            - Nella Bea Kňazovičová za 3. miesto v OK olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

             

            Ďakujeme za to, že sú ešte stále žiaci, ktorí dokážu prekročiť hranicu vlastného pohodlia. Žiaci, ktorí sa neboja výziev. Žiaci, ktorí vedia dokázať sebe aj iným, že makať  sa oplatí. ĎAKUJEME.

             

          • Zo Zoe vyrastá nádejná gymnastka

          • Je skromná, usilovná, pracovitá. A má veľký športový talent. Zoe Zara Ďurinová z 3. A. Mladá nádejná gymnastka, ktorá pôsobila v Klube športovej gymnastiky Handlová a dnes už trénuje v KŠG Detva. Po rokoch tvrdého tréningu, ktorý si gymnastika určite vyžaduje, prišli viaceré úspechy. Tým najväčším je ale posledný, ktorý dosiahla v 1. kole Slovenského pohára JIPAST ŠG žien. Súťaž sa konala 6. - 7. 5. 2022 v Nových Zámkoch a počas dvoch dní sa na nej predstavilo 62 dievčat z 10 najlepších klubov Slovenska. Zoe sa v kategórii mladšie žiačky "B" ukázala ako najzdatnejšia a najšikovnejšia a vybojovala si krásne 1. miesto.

            Radosť z víťazstva zdieľali spolu s ňou aj jej spolužiaci. A spoločnú foto budú možno raz hrdo ukazovať ako dôkaz, že so slávnou Zoe kedysi chodili do školy. Možno raz... Raz, keď Zoe bude stáť na stupienku olympijských víťazov. :)

            Držíme palce, Zoe!

             

          • Najkrajšia pohľadnica

          • „Regióny Slovenska“  takto znela zadaná téma na tohtoročnom podujatí Milujem Slovensko v školskom klube. Žiaci pracovali v skupinkách a vytvorili nádherné „maxi“  pohľadnice, počas ktorých zároveň  spoznávali rôzne regióny Slovenska  ako je Horná Nitra, Podpoľanie, Záhorie, Orava a Liptov.

          • Riaditeľské voľno

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 18. 05. 2022 (streda) je udelené žiakom  6. – 9. ročníka riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. z dôvodu celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka.

            Žiaci 6. – 9. ročníka budú automaticky v tento deň ohlásení z obedov.

            Vyučovanie na 1. stupni bude prebiehať podľa rozvrhu.

          • Dôležitý oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia!

            Prosíme Vás, aby ste svoje deti odhlasovali z obedov výlučne cez edupage a nie telefonicky. Je to nevyhnutné pre evidenciu stravníkov v elektronickom systéme našej školskej jedálne.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Žiaci U13 si pripísali dve výhry z dvoch zápasov

          • V nedeľu sa v žiarskej ZUS aréne odohral priateľský turnaj a skoro každý tím odohral minimálne dva zápasy. Naše družstvo si zmeralo sily s domácim Žiarom nad Hronom a družstvom Lokomotívy Sereď.

             

            MŠK BK Žiar nad Hronom - ŠBK Handlová 30:54 (1:15, 6:18, 7:18, 16:3)

            ŠBK Handlová - BK Lokomotíva Sereď 56:25 (20:0, 12:9, 12:12, 12:4)

          • 4. kolo Fatranskej mikroligy v réžií našich najmenších

          • V sobotu sa v prievidzskej telocvični v areáli ZŠ, Sama Chalupku odohralo štvrté kolo Fatranskejmikroligy, v ktorom sa okrem domácej Prievidze a Handlovej predstavili aj tímy Žiaru nad Hronoma Žiliny. Zápasový program odštartoval súbojom nášho tímu proti domácej Prievidzi, ktorej sme maličo vracať, veď za posledné dve kolá nemala na konte žiadnu prehru. Tento trend sme sa pokúsilizlomiť, zverenci pod vedením trénera Minárika dali do toho všetko. Nervozita panovala na obochstranách, hlavne v prvý polčas, ale v tom druhom sa naši hráči oklepali a domácich hráčov k ničomunepustili. A tak sa zrodila prvá prehra Prievidze vo Fatranskej mikrolige. Potom nasledovaladvojzápasová prestávka. Po nej nás čakal susedný Žiar nad Hronom, s ktorým sme odohrali jedenzápas počas domáceho kola. Zápas ako na hojdačke, aj tak by sa dal opísať slovami. Tímy sa striedalivo vedení, avšak v poslednej štvrtine naši hráči nepustili Žiarčanov k ničomu. Naši hráči z prípravky sipripísali druhé víťazstvo a boli krôčik od prvého miesta. Posledným súperom bola Žilina, s ktorou smesa stretli aj v poslednom kole. Scenár sa opakoval. Naši hráči súpera k ničomu nepustili a prestriedalisa všetci. Po jednoznačnom víťazstve nasledovala oslava v podobe „ciki – caka“ a potlesk od rodičov,ktorí pricestovali podporiť tím, za čo im touto cestou ďakujeme. Pod výsledkami nájdete aj vyjadrenia detí a trénera po 3. kole a pred 4. kolom.

             

            MBA Prievidza - ŠBK Handlová 17:27 (5:8, 6:6, 2:9, 4:4)

            MŠK BK Žiar nad Hronom - ŠBK Handlová 19:23 (6:3, 3:6, 10:6, 0:8)

            ŠBK Handlová - MBK Victoria Žilina 41:6 (12:0, 12:0, 11:2, 6:4)

            Po 2. kole FATRANSKEJ MIKROLIGY v Žiline

            Pred 3. kolom FATRANSKEJ MIKROLIGY v Prievidzi

          • AKO VYZERÁ MAMIN DEŇ

          • V hlavnej úlohe: ŽIACI 3. A

            Popis: V detskej izbe je v plnej sile vankúšová vojna. Mamina vchádza do izby a snaží sa deti uložiť do postieľok. Deti svojím „ale mamiiiii“ oponujú, no nakoniec sa uložia a zaspia. Sníva sa im pekný sen o mame. Ráno mamina zobudí svoje ratolesti a posiela ich do školy. Opäť trochu protestujú. Nakoniec predsalen odídu a mamina zostáva sama. Vedie monológ o tom, koľko práce ju teraz čaká a pomaly sa do nej púšťa. Prichádzajú chlapci s veselou pesničkou Pod Kriváňom. Mamina ich pochváli a ide naproti dcére. To už dievčatá spievajú pieseň Mala som milého. Nečakane sa deti rozostúpia a veľmi citlivo a úprimne zaspievajú pieseň Pre mamu. Počas nej si prítomné mamičky pozrú prezentáciu s fotkami a s úprimným vyznaním, ktoré vymysleli deti a napísali k fotke svojej maminy. V závere nadišiel čas odovzdať uslzeným maminám pripravené srdiečka a opäť sa vrátiť na scénu - odrecitovať a ešte odspievať záverečnú pieseň Čo všetko deťom k šťastiu treba.

            Aj takéto boli oslavy Dňa matiek v našej škole.

             

          • V našej škole - SPOLU MÚDREJŠÍ 3

          • Projekt „Spolu múdrejší 3“ je realizovaný a financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom je podporiť  základné školy, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárajú podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania.

            Naši 12 učitelia sa svojim žiakom venujú v malých skupinkách v termíne od 17. 1. 2022 do 15. 6. 2022.  Doučovanie je sústredené najmä na predmety tzv. hlavných vzdelávacích oblastí, ako napr. jazyk a komunikácia, matematika a informatika, človek a spoločnosť, človek a príroda.

            Zapojeným 66 žiakom doučovanie veľmi prospieva. Celkovo nejde len o zlepšenie prospechu, hoci doučovanie tomu výrazne pomáha, ale najmä o pocit pre žiaka, že je tu niekto len pre neho, kto je ochotný venovať mu voľný čas a vysvetliť nepochopené učivo.

            Ďalším prínosom projektu je aj vzájomné vymieňanie si skúseností z vyučovania medzi jednotlivými doučujúcimi, zdieľanie svojich postrehov, nápadov a vzájomnej motivácie. 

            Zapojením do projektu chce naša škola kontinuálne pomáhať so zmierňovaním dôsledkov pandémie a vynakladať všetky sily na vzdelávanie žiakov, ktorí sú ohrození školským  neúspechom. Veríme, že sa nám to všetkým podarí zvládnuť.

            koordinátorka projektu Mgr. Michaela Lachová

          • Športová trieda vo fitness centre

          • Zabezpečiť vysokú kvalitu životnej pripravenosti budúcej mládeže v súčasných podmienkach nie je možné bez zvýšenia poznávacej aktivity samotných žiakov. V rámci športovej prípravy dnes dievčatá z 8. A spolu s trénerom Beránekom navštívili fitnescentrum, kde absolvovali ukážkový tréning pod vedením osobného trénera Tomáša Heglliho. Aj keď je viacero dievčat aktuálne PN, tie ktoré sa zúčastnili, spravili dnes niečo pre svoje zdravie a videli, ako sa dá vo fitku makať. Hlavným cieľom v triedach športovej prípravy je motivovať žiakov aj po skončení ZŠ, k pozitívnemu vzťahu k akejkoľvek pohybovej aktivite.

             

            Ďakujeme Sportcentre StarTrac Handlová za podporu a správnu motiváciu našich detí zo športových tried.

          • Ďakujeme, príroda naša!

          • Túlačky, objavovačky, opekačky a rozprávačky. Na tie vždy ponúka najlepší priestor príroda. A naši malí turisti to vedia. Preto využijú každú príležitosť na to, aby v nej strávili príjemné chvíle a objavili nejeden jej poklad.

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie