• Hohohooooo!

          • Nech je všetkým dobre známe, že jedinečnú cukráreň pre Handlovčanov otvárame.

            Toto sme tu ešte nemali! Spojili sa veľkí i malí.

            Spoločne si oddýchneme, dobrej veci pomôžeme.

            Píšte si do kalendára, na Luciu sa otvára.

            Hohohooooo!

          • ŠKOLSKÝ MIKULÁŠSKY STREETBALL 2022 🎅

          • Po dvojročnej vynútenej prestávke prichádza 6. ročník ŠKOLSKÉHO MIKULÁŠSKEHO STREETBALLU 2022. Turnaj sa uskutoční 6. DECEMBRA v priestoroch školy ZŠ, Mierové námestie v Handlovej.

            Hrať sa bude v dvoch kategóriách :

            A, DO 12 ROKOV

            B, DO 15 ROKOV

            Pre každého účastníka bude pripravené občerstvenie a bude chodiť aj Mikuláš :). 

            Zaregistrovať sa môžu deti u svojich triednych učiteľov!

          • Otvorená hodina angličtiny

          • V stredu 23. 11. sa dvere našej školy otvorili aj pre rodičov, aby mohli spolu so žiakmi zažiť netradičnú hodinu angličtiny. Jej témou boli Vianoce a tradície v anglicky hovoriacich krajinách. Nechýbalo hravé učenie slovnej zásoby, hľadanie správnych slov v kolede či spoločné vianočné Bingo. Za výkony podané počas hodiny získali žiaci sladkú odmenu a zároveň aj dobrý pocit, že sú v angličtine zase o kúsok zdatnejší.

          • Slávnostná imatrikulácia

          • Milou tradíciou našej školy je slávnostná imatrikulácia našich najmenších. Prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako významný je pre nich akt prijatia za „riadnych žiakov našej školy“.

            Dňa 24.11.2022 sa zišli v našej telocvični žiaci 1. A a 1. B. Na návštevu prišiel kráľ Abecedár so svojim sprievodom, aby prváčikov prijal do cechu žiackeho. Najskôr však museli kráľovi ukázať, či poznajú písmenká, vedia počítať a iné potrebné školské zručnosti. Po ich splnení nasledoval slávnostný sľub, po ktorom už nič kráľovi Abecedárovi nebránilo, aby boli všetci žiaci pasovaní za riadnych žiakov našej školy. Prváčikovia domov odchádzali s pasovacou listinou a rozžiarenými očkami. Veď práve dnes sa stali ozajstnými žiakmi školy.

            Všetkým prváčikom želáme veľa úsmevov a úspechov v našej škole!

          • U p o z o r n e n i e

          • pre rodičov a náhradných rodičov

            Upozorňujeme rodičov, náhradných rodičov, že do 30. 12. 2022 je potrebné uplatniť si nárok  na zaradenie detí do zoznamov  na dotácie na stravu  a školské pomôcky pre všetky deti na rok 2023.

            • rodiny v hmotnej núdzi – priniesť potvrdenie z ÚPSVaR Handlová
            • nízkopríjmové rodiny – prísť podpísať čestné vyhlásenie, následne vybaviť ostatné doklady v Prievidzi na ÚPSVaR,
            • rodičia, ktorí si neuplatňujú daňový bonus alebo zvýšený daňový bonus na  

            deti navštevujúce základné školy - prísť podpísať čestné vyhlásenie

            • rodičia, ktorí si neuplatňujú daňový bonus alebo zvýšený daňový bonus – na deti - predškolákov do 6 rokov alebo 15 ročné deti navštevujúce 9. ročník . - prísť podpísať čestné vyhlásenie

             

          • Predškolákom sa u nás páčilo

          • Potulky po našej škole absolvovali predškoláci zo všetkých MŠ v Handlovej a aj z Veľkej Čausy. Deti aj pani učiteľky odchádzali spokojné, vysmiate a obohatené o nové zážitky a skúsenosti.

            Ďakujeme za skvelú spoluprácu pani učiteľkám a tešíme sa na ďalšie naše spoločné aktivity.

          • EKOTOPFILM

          • Tento týždeň sme začali ekologicky a zároveň filozoficky. V dome kultúry sme si v rámci podujatia EKOTOPfilm pozreli niekoľko krátkych filmov. Tie nás prinútili zamyslieť sa nad prírodou a nad jej zdrojmi, nad naším správaním i ľahkovážnosťou, ktorou často ubližujeme nielen životnému prostrediu, ale aj sebe samým. V druhej časti podujatia sme diskutovali a v závere si všetky deti prevzali od organizátorov drobné prekvapenie v podobe darčekových predmetov.

          • Ponuka stredných škôl

          • Žiakom 9.ročníka a ich zákonným zástupcom dávame do pozornosti DNI OTVORENÝCH DVERÍ na SŠ a online prezentáciu približne 500 stredných škôl, ktoré majú vytvorené videoprofily na www.kamnastrednu.sk .
            Nepremeškajte dôležité termíny! Na výbere školy záleží!

          • Ježko, ježko, príď za nami, domček máš už nachystaný!

          • Keby ježkovia rozumeli našej reči, určite by sa pri týchto veršoch poponáhľali k nám do školy. V jej areáli sa totiž nachádza parádny domček, ktorý pre jedného (a možno aj viacerých) z nich vyrobili šikovní priatelia pani učiteľky Kmeťovej a krásne vyzdobili a útulne "zariadili" dievčatá z 8. B v rámci ekologických aktivít. Naše "reklamné verše" však na zvieratá nefungujú, preto môžeme len ticho dúfať, že niektorý z ježkov k búdke náhodou zablúdi a zazimuje sa v nej. A keď jedného dňa otvoríme jej poklop a nakukneme dnu, nájdeme v nej nášho nového priateľa, ako si spokojne spinká zimným spánkom a tíško odfukuje.

          • Boj o postup víťazne pre našich žiakov zo športových tried!

          • Cez víkend odohrali naši žiaci zo Školského basketbalového klubu dôležité ligové zápasy s víťazným koncom! V sobotu sa odohral na domácej palubovke ligový turnaj U12. Plný dom, fantastická atmosféra a úžasný výkon nášho tímu!

            Po otvorení turnaja pani riaditeľkou Základná škola, Mierové námestie, Handlová - Ivetou Jakubovou a vystúpení tanečnej skupiny DAZYA DANCE GROUP , sa začal úvodný zápas domáceho celku proti tímu zo Žiliny. Počas celého zápasu naši chlapci dominovali a pripísali si prvé víťazstvo. O 13.00 h začal priamy súboj Handlovej a Levíc o postup. Diváci vytvorili hráčom neopakovateľnù atmosféru a tí sa im odvďačili víťazstvom aj nad týmto súperom!

            Počas celého turnaja bolo pripravené bezplatné občerstvenie pre divákov, ktoré zabezpečili rodičia a klub ŠBK Handlová. Ďakujeme rodičom, fanúšikom, dobrovoľnìkom a handlovskej mládeži za fantastickú sobotu! Streleckú súťaž vyhrala Lucia Chudá a odniesla si vecné ceny od spoločnosti PCFORCE HANDLOVÁ! Ďakujeme za podporu.

             

            Výsledky:

            ŠBK Handlová - MBK Victoria Žilina 47:30 (9:3, 19:2, 8:11, 11:14)

            ŠBK Junior Levice - MBK Victoria Žilina 46:27 (8:11,18:8, 8:7, 12:1)

            ŠBK Handlová - ŠBK Junior Levice 48:25 (14:6, 20:5, 7:5, 7:9)

             

            Potešili nás aj Žiaci U14, ktorí si pripísali už 6 ligové víťazstvo!

            V piatok poobede naši žiaci /U14/ ďalší ligový zápas proti tímu z Lučenca. Od úvodných minút kontroloval náš tím priebeh zápasu a pripísal si ďalšie ligové víťazstvo.

            ŠBK Handlová - AKAPO Lučenec 79:38

             

          • U nás v škole vieme, prečo "turistikujeme"

          • Lebo nás to jednoducho baví. Áno, baví nás objavovať staré miesta po novom, zdolávať už niekoľkokrát zdolané a unaviť sa zas a znova v krásnej prírode. Telo cíti, že mu nedovolíme zlenivieť, duša jasá, že si v prírode zase dobre oddýchne, a srdce, to nám pri každom kroku veselo poskočí. A tak to má byť.
            Ďakujeme, PRÍRODA, že si...

            Turistický krúžok prváčikov p. uč. Vaškovej zdolal Bralovu skalu.

          • PIATOK a SOBOTA plná mládežníckeho basketbalu!

          • Školský basketbalový klub pozýva na domáce zápasy. Podpor svojich kamarátov a spolužiakov v dôležitých ligových zápasoch.

             

            Piatok o 14.00h ŠBK Handlová - AKAPO Lúčenec

            Sobota od 10.00h ligový turnaj a boj o postup U12!

             

            Harmonogram zápasov turnaja:

            10.00 h - ŠBK Handlová - Victoria Žilina /Slávnostné otvorenie turnaja/

            11.45 h - Junior Levice - ŠBK Handlová

            13.00 h - ŠBK Handlová - Junior Levice

            Rozhovor U12 a U14 pred víkendom.

          • Historická Nitra

          • Prvé dva školské mesiace akoby sa vrece roztrhlo s exkurziami. Niet divu, veď po mesiacoch obmedzení sme konečne dostali šancu zase viac cestovať, viac vidieť, viac spoznať. A tak to naplno využívame.

            Zatiaľ poslednou exkurziou bola návšteva historickej Nitry. Siedmaci navštívili Ponitrianske múzeum, Nitriansky hrad a prešli sa aj po Pribinovom námestí. "Nadýchali" sa pravej slovenskej histórie a vďaka zaujímavému sprievodnému slovu v múzeu i v hrade, ale aj vďaka vlastným zvedavým otázkam načerpali mnoho nových cenných vedomostí.

          • Kŕmidlá pre vtáctvo

          • Ak pôjdete náhodou okolo Seniorcentra a bude sa vám zdať, že okolo poletuje odrazu príliš veľa vtákov, je na to dôvod. Naši žiaci do jeho areálu umiestnili kŕmidlá, ktoré vlastnoručne vyrobili na hodinách techniky. Veríme, že potešia nielen hladné tvory, ale pri pohľade na parčík plný poletujúceho vtáctva aj našich seniorov.

          • ,,Je dôležité inšpirovať mladých ľudí, nech môžu byť úžasní v čomkoľvek, čo robia."

          • "Nová generácia" /1. - 2. ročník/ a "Naša budúcnosť" /3. - 4. ročník/ pokračuje v pravidelnom tréningovom procese. Rozdávajú sa aj prvé CERTIFIKÁTY.

             

            Skladba tréningového procesu našej prípravky:

            25% Rôzne športové aktivity a hry s loptou

            20% Koordinácia a footwork (bežecké súťaže)

            20% Basketbalová technika

            20% Gymnastika

            15% Basketbalová hra

             

            Cieľe:

            - zabávať sa športom

            - radosť z pohybu

            - učiť sa základnú techniku basketbalu (dribling, prihrávka, streľba)

            - motivácia k pohybu pomocou rôznych športových aktivít.

            - učiť sa, ako hrať proti hráčom (Fair-play).

             

            Naši tréneri: Beránek a Minárik.

            Podrobné informácie TU

          • Informatická súťaž IBOBOR

          • Pozrieť sa na prácu s počítačom inak, riešiť zaujímavé úlohy a problémy, aj to je súčasť vyučovania informatiky v našej škole. Súťaž IBOBOR poskytuje žiakom možnosť zmerať si sily v netradičných problémových úlohách, pri ktorých musia využiť vedomosti z viacerých predmetov a vynájsť sa v zdanlivo neriešiteľnej situácii. Mesiac sme poctivo trénovali a v týždni od 7.11. do 11. 11. sme sa do tejto informatickej súťaže zapojili so žiakmi druhého až ôsmeho ročníka. Organizačne sa zapotili p. uč. Botka a p. uč. Dobišová, ale s pomocou svojich kolegov zvládli naplánovať vyučovanie tak, aby sa každý žiak mohol súťaže zúčastniť. Už si len počkať na výsledky. Nech budú také či onaké, poskytli sme žiakom možnosť tvorivo myslieť, veriť v svoje sily a vyskúšať si niečo nové.

          • Dopoludnie plné zážitkov

          • 9. novembra si naši žiaci v rámci Týždňa vzdelávania užili na Námestí baníkov dopoludnie plné zážitkov. Veď kto by nechcel byť na chvíľu hasičom, vojakom, záchranárom či policajtom? Ďakujeme, že sme si mohli vyskúšať sedieť za volantom sanitky, obliecť si výstroj policajta, spustiť sirénu v hasičskom aute, pokúsiť sa o masáž srdca na figuríne, pohladkať cvičených psíkov alebo si posedieť na korbe vojenského vozidla? Oči chlapcov zažiarili pri pohľade na luxusný čierny šporťák značky Mustang. Vraj, keď budú veľkí... Už trochu unavení, ale stále veľmi zvedaví sme neskôr z námestia zamierili aj do domu kultúry pokochať sa výstavou nádherných fotografií s prírodnou tematikou.

            Veríme, že takéto podnetné dopoludnie si ešte niekedy zopakujeme, lebo staré známe ,,radšej raz vidieť ako dvakrát počuť“ sa znovu potvrdilo.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí pomohli deťom získať nové poznatky zábavnou formou.

          • Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella

          • Naši štvrtáci navštívili nedávno planetárium v Žiari nad Hronom. Vesmír ich sprevádzal nielen na vyučovacích hodinách prírodovedy, ale teraz mali možnosť vidieť, dozvedieť sa, pozorovať i ukázať, čo vedia, na veľmi pútavej exkurzii. Najprv sa s medveďom a tučniakom preniesli na severný pól a objavili tajomstvo polárnej noci vo vesmírnej ponorke. Potom sa na prednáške dozvedeli viac o našej najdôležitejšej hviezde - Slnku. Samozrejme, krásne jesenné počasie im umožnilo Slnko pozorovať aj v astronomickej pozorovateľni. V dvoch ďalekohľadoch videli Slnko v jeho fotosfére a chromosfére. Videli aj živé slnečné hodiny. Žiaci, ale aj pani učiteľky si odniesli veľmi pekné zážitky.

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie