• VZÁCNE STRETNUTIE V KNIŽNICI

          • V utorok 21.marca mali žiaci 3. A a 3. B príležitosť stretnúť sa s naozajstnou spisovateľkou. Na besedu do mestskej knižnice prišla rodáčka z Prievidze, pani Lenka Gahérová. Keďže tretiaci od nej práve dočítali knihu TriDé z 3. D, ktorá bola veľmi vtipná a veselá, boli zvedaví, aká bude pani spisovateľka. A beseda naplnila ich očakávania. Charizmatická autorka detských i dospeláckych kníh najskôr pútavou formou porozprávala deťom, ako vzniká kniha. Rozprávaním o Mášenke a Lili prilepila na stoličky aj tých najväčších neposedníkov. Stala sa kamarátkou - parťáčkou, ktorej po celý čas na tvári nechýbal úsmev. Ukážkami zo svojich kníh nás rozosmiala, ale tiež dojala. Vyznala sa aj zo svojej lásky k zvieratám (najmä psíkom) a prečítala ukážku z knihy, v ktorej majú hlavnú úlohu. Dokonca dala deťom možnosť, aby si vypočuli časť z novej knihy, ktorá ešte nemá názov, a vyzvala ich, aby jej ho pomohli vymyslieť. Odpovedala na množstvo zvedavých otázok, ktoré si deti pripravili.
            Pani Gahérová bola milá a zábavná. V závere stretnutia sa navyše postarala o príjemné prekvapenie. Jednému z detí, ktoré má podobný handicap ako ona – načúvací prístroj – darovala svoju knihu s venovaním.
            Tretiaci bližšie spoznali prácu spisovateľa a odchádzali s tipmi na nové knihy, ktoré si určite prečítajú.

          • "Muffinovica" ukončila prípravy na T9

          • Aj tento rok bola príprava zo slovenského jazyka na testovanie deviatakov plná čajovej vône. Dlhé mesiace sa žiaci 9. B niekedy aj trikrát do týždňa stretávali popoludní a pri čaji a sladkosti riešili úlohy najrôznejšieho druhu. V neformálnej atmosfére sa trápili na "cvičisku", aby im 22.03. bolo ľahšie na "bojisku". Poslednú prípravu im pani učiteľka Štupáková osladila aj domácimi muffinami s nádejou, že v stredu z testovacích miestností nevyjdú s kyslým úsmevom. 🙂

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 24. 03. 2023 (piatok) je udelené žiakom (1. -  9. ročníka) riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/1008 Z. z. z dôvodu účasti všetkých zamestnancov školy na celomestských oslavách Dňa učiteľov.

          • Riaditeľské voľno

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 22. 03. 2023 (streda) je udelené žiakom 2. stupňa (5. – 8. ročník)  riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. z dôvodu celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka.

            Žiaci 5. – 8. ročníka budú z obedov automaticky odhlásení. Vyučovanie na 1. stupni bude prebiehať podľa rozvrhu aj s popoludňajším ŠKD.

          • Pozvánka

          • Vážení rodičia!

            Dovoľujeme si Vás informovať, že dňa 23. 03. 2023 o 15:30 h sa vo všetkých triedach našej školy uskutočnia triedne aktívy, na ktoré Vás srdečne pozývame.

          • Stavali sme hotely

          • Aj takéto hmyzie hotely vyrábajú naši druhostupniari na hodinách techniky. Ide o kvalitné "ubytovanie", v ktorom si každý "návštevník" nájde "apartmán" podľa vlastných predstáv. A hoci sú bez bazéna, wellness a tenisového kurtu, od nás získavajú 5 hviezdičiek. Lebo sú "handmade" a určite urobia "hmyzúšikom" radosť. 

            "Sieť" našich hotelov nájdete v areáli školy. 

          • Aragonitové kvety

          • Pýtate sa, čo to je? To by vám vedeli najlepšie vysvetliť naši deviataci, ktorí ich spolu s pani učiteľkou Kmeťovou "vyrobili" na biológii v rámci učiva o krasových procesoch. Jednoduchým pokusom simulovali zložitý proces v prírode - vznik kvapľov. Kým v jaskyni kvaple rastú tisícky rokov, oni to "zmákli" za týždeň. Z octu a mušle si vyrobili octan vápenatý a nechali ho kryštalizovať. Kvety na svadobný stôl to síce nie sú, ale majú rozhodne svoje čaro. Po celý čas kryštalizácie boli umiestnené v triede a veru zaujali nielen žiakov, ale aj nejedného pedagóga, ktorý do triedy prišiel učiť.

          • Dáme hlavy dokopy!

          • Týmto frazeologizmom začala pani učiteľka Štupáková v 8.A suplovanú hodinu slovenčiny venovanú práve frazeologizmom. Zadaná skupinová práca preverovala, upevňovala i zlepšovala u žiakov nielen schopnosť kooperovať, ale aj orientáciu v slovníkoch či úroveň obrazného myslenia.

            A výsledok?

            Hlavy boli naozaj v kope.

            Úlohy si žiaci optimálne rozdelili.

            O správnosti riešení intenzívne debatovali.

            Čo nevedeli, našli si v informačných zdrojoch.

            Nové frazeologizmy si osvojili.

            Hodina ubehla ako voda.

             

            Misia splnená. 

          • Vrabček plný prekvapení:)

          • Ako býva dobrým zvykom, naši žiaci si radi prečítajú nielen dobré knihy, ale aj rôzne časopisy. Druhákom sa veľmi páči „Vrabček.“ Vždy v ňom nájdu zaujímavú aktivitu, pekné príbehy a rôzne súťaže. Do jednej z nich sa zapojili aj žiaci z 2. A . Kresba od Silvii Doletinovej vyhrala vecnú cenu od kamaráta Vrabčeka. Všetci spolužiaci jej výhru priali a s chuťou sa pustili do aktivity v novom čísle Vrabčeka. Blahoželáme !

          • Super výkon našich najmenších v domácej premiére a fantastická atmosféra!

          • V sobotu sa odohralo v Handlovej 2. kolo FATRANSKEJ mikroligy prípraviek. Po úvodných slovách riaditeľky Základná škola, Mierové námestie, Handlová Ivety Jakubovej sa rozbehol zápasový kolotoč. Do zápasu zasiahlo v tíme ŠBK Handlová až 22 detí. Premiéra "Novej generácie" na domácej palubovke dopadla s bilanciou jedno víťazstvo a jedna prehra nad očakávania. V zápasoch, kde nejde o víťazstvá, ale prvé veľké skúsenosti, si zahrali všetky deti a pripravili pre rodičov a fanúšikov v Handlovej parádne športové dopoludnie.

            Veľké poďakovanie patrí rodičom, ktorí doniesli úžasné dobroty a postarali sa o výnimočné pohostenie detí, tímov a fanúšikov. Poďakovanie patrí pomocníkom, konkrétne žiakom zo športových tried  a v neposlednom rade našim skvelým trénerom.

             

            Výsledky 2.kolo FATRANSKÁ MIKROLIGA

            ŠBK Handlová - IMC Slovakia Považská Bystrica

            23:13 (2:4, 11:0, 4:6, 6:3)

            IMC Slovakia Považská Bystrica - MBK Victoria Žilina-Limbová "A"

            2:41 (0:7, 0:14 2:7, 0:13)

            ŠBK Handlová - MBK Victoria Žilina-Limbová "A

            2:23 (0:11, 2:6, 0:2, 0:4)

             

            Do pozornosti dávame aj nový web SBKHA.sk, kde nájdete všetko podstatné zo Školského basketbalového klubu a detí zo športových tried na našej škole.

             

             

          • Čaká nás domáca premiéra "Novej generácie"!

          • Prípravkári /3. - 4. ročník/ sa dočkali! Po 1. kole Fatranskej mikroligy v Žiline, ktorú ovládli naši najmenší, nás čaká 2. kolo na domácej palubovke. Tešiť sa môžeme na krásny turnaj pre najmenších už najbližšiu sobotu /11.MARCA/ u nás na "Severe". Ako je na podobných turnajoch zvykom, nebude chýbať pre všetkých účastníkov občerstvenie, bezplatný pitný režim aj pre divákov. Vstup ZDARMA. Príďte podporiť najmenších športovcov a zažiť pekné športové dopoludnie!

             

            Harmonogram zápasov /11.MAREC/:

            09:30 h ŠBK Handlová vs IMC Slovakia Považská Bystrica

            10:30 h MBK Victoria Žilina-Limbová „A“ vs IMC Slovakia Považská Bystrica

            11:30 h ŠBK Handlová vs MBK Victoria Žilina-Limbová „A“

            ROZHOVOR NAŠICH ŽIAKOV PRED TURNAJOM!

          • Aj na 1. stupni sa recitovalo

          • Súťaž v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín, netreba zvlášť predstavovať asi nikomu.

            Tešíme sa, že sa aj v našej škole stále nájdu žiaci, ktorí recitujú s láskou a potešením, a tak sme mohli za „hojnej“  účasti usporiadať školské kolo v 1. kat. žiakov 2.- 4. ročníka.

            Úroveň prednesu našich žiakov bola veľmi vysoká. Porota prostredníctvom poézie a próze spoznala Pubertínu pehatú, Dážďovku Hanku, Svetlušku, Káčera, Kvapku Kamilu, preniesla sa do Internetového domčeka, či do Školy, v dobe kamennej. Naši šikovní malkáči veľmi prekvapili, zaujali a veru porota sa zapotila, kým vybrala víťazov, ktorí pôjdu do okresného kola.

            A ak ste zvedaví na výsledky, nech sa páči, čítajte:

            kat. POÉZIA

            1. miesto Laura Kottmanová
            2. miesto Alex Engerer
            3. miesto Michal Sekereš

            kat. PRÓZA

            1. miesto Eliška Kotianová
            2. miesto Lea Kartáčová
            3. miesto Andrej Šorl

            Laurike a Eliške budeme silno držať palce v okresnom kole a ostatným deťom ďakujeme za umelecký zážitok. Dorecitovania priatelia!

             

          • ŠIKANA - beseda

          • Viem, čo znamená toto slovo?

            Stretol som s tým?

            Viem ako sa mám zachovať?

            Poznám niekoho, kto to zažil?

            Dokážem si poradiť?

            Nielen na tieto otázky sa prišla s nami porozprávať pani policajtka Lucia Chudá v rámci projektu Šikanu nikto nemá rád, buď dobrý kamarát. Zvedavé oči a pozorné uši žiakov prvého stupňa sledovali so záujmom interaktívny výklad nášho hosťa. Či sme všetko pochopili ukáže čas.

            V každom prípade sa v našej škole tejto téme nevyhýbame. V rámci prevencie sme zaviedli aj Schránku dôvery, ktorej sa môžeme vyžalovať. Nachádza sa v budove prvého stupňa. Ak Ťa niečo trápi, neváhaj sa zdôveriť.

             

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie