• Našich žiakov čaká FINÁLE CEYBL v Zielona Góre!

          • Tím U14 /žiaci zo športových tired 7.A, 8.A /sa predstaví medzi najlepšími tímami vo finále CEYBL v sezóne 2022/2023. Zverenci trénera Beráneka odohrali v rámci Stredoeurópskej ligy 3 kvalitné turnaje. Prvý turnaj odohrali v novembri vo Wroclaw, kde obsadili skvelé 3. miesto. O mesiac neskôr sa predstavili na turnaji v Nymburku. Po prekvapivej výhre nad domácou akadémiou Nymburk a nemeckým výberom si odniesli chlapci opäť fantastické tretie miesto. Nasledoval domáci turnaj, ktorý našim chlapcom absolútne nevyšiel a obsadili šieste miesto. 

             

            V súčte výsledkov, aj keď s malou dávkou šťastia, sa  dostali na 5. miesto z celkových 13 tímov. Handlovskí chlapci sa tak zúčastnia finálového turnaja v Poľskom meste Zielona Góra. Turnaj sa uskutoční počas veľkonočných sviatkov! 

            Rozhovor pred veľkým FINÁLE! 

            Zápasy budete môcť sledovať NAŽIVO! 

            6.4.2023, WKK Wroclaw – ŠBK Handlová 18.30h

             7.4.2023, ŠBK Handlová - BBLZ - Reach the Top

            7.4.2023, Válečníci Děčín – ŠBK Handlová 18.15h​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            8.4.2023, SKM Zastal Zielona Góra – ŠBK Handlová 9.00h

          • Riaditeľské voľno

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 12. 04. 2023 (streda) je udelené žiakom 1. stupňa riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. z dôvodu zápisu žiakov do 1. ročníka.

            Vyučovanie na 2. stupni bude prebiehať podľa platného rozvrhu.

          • UČITELIA v školských laviciach

          • Či sú tvrdé školské žiacke stoličky si vyskúšali naši triedni učitelia a pani zástupkyne dňa 3. 4. 2023 na školení „SmartBooks“.

            O čo ide? SmartBooks je prvá inteligentná cvičebnica žiaka, ktorá ho vyskúša, vysvetlí mu, čo nevie a precvičuje ho až do naučenia. Je prispôsobená veku dieťaťa (už od prvého ročníka) a obsahuje celé učivo ZŠ.

             

            Dostali sme ponuku naučiť sa s ňou pracovať a do konca školského roku zadarmo otestovať.
            Učitelia  si najprv  Smartbooks vyskúšali  z pohľadu žiaka. A veru sme sa aj pobavili, keď sme si nevedeli spomenúť na názvy chemických prvkov a tento program nás donútil si to zapamätať (teda okrem chemikárov, tí boli samozrejme najlepší).

            Potom sme sa naučili používať vzdelávací portál v našej klasickej pozícii učiteľa, aby sme mohli spestriť hodiny a podporili záujem, samostatnosť a motiváciu žiakov.

            Vzdelávací portál je fajn pomôcka aj pre rodičov, lebo poskytuje prehľad rozsahu naučenia, plnenia domácich úloh a skracuje čas potrebný na učenie sa s dieťaťom.

             

            A naše pocity po? Stoličky síce tvrdé, ale školenie zaujímavé. Môže obohatiť naše hodiny, pomôcť pri príprave na olympiády, monitor či prijímacie skúšky, žiakov namotivovať k samovzdelávaniu a rodičom ušetriť energiu a čas pri učení sa s deťmi.

            Je to len na nás :-D! Bližšie info dostanú rodičia od triednych učiteľov.

            Mgr. Michaela Lachová

          • 4. B v knižnici

          • 100 rokov oslavuje knižnica iba raz, a tak ju naši žiaci pri príležitosti jej sviatku i Mesiaca knihy navštívili nejeden raz. Naposledy 4. B, ktorá si v nej užila zážitkové čítanie z knihy Záhada knižnice na konci ulice od Kristíny Balúchovej.

          • Mesiac knihy v ŠKD

          • Je za nami marec - mesiac knihy. Pri tejto príležitosti sa deti zo školského klubu zapojili do rôznych aktivít, ktoré si pre nich pripravili pani vychovávateľky. Cieľom bolo vzbudiť záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu. Svoje čitateľské zručnosti si overili v pripravenej vedomostnej súťaži, zahrali sa na malých ilustrátorov a svoj jazýček si precvičili s jazykolamami.

            „Z dieťaťa, ktoré číta, sa jedného dňa stane dospelý, ktorý myslí.“

          • Malá Vansovej Lomnička - 2. kategória

          • 29.marca sa naše druhostupniarky - recitátorky predstavili na súťaži Malá Vansovej Lomnička. V dome kultúry sa stretli so súperkami z handlovských ZŠ a z Chrenovca, aby si porovnali svoje recitačné schopnosti. V kategórii poézia nás reprezentovali Evka Wágnerová a Vanessa Halásová, ktoré podali výborný výkon, no medailové umiestnenie nezískali. V próze nás zastupovali sestry Vicianové a vybojovali si krásne umiestnenia. Staršia Kristínka získala 3. miesto a mladšia Olivka 2. miesto. Všetkým dievčatám ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

          • Klubový turnaj v stolnom futbale

          • V priebehu marca sa v školskom klube detí konal turnaj v stolnom futbale. Po náročných vyraďovacích kolách v jednotlivých oddeleniach do finále postúpilo 5 družstiev. Tento rok bolo zastúpenie čisto chlapčenské. Víťazmi sa stali po napínavom záverečnom zápase Sebastián Ziman a Tomáš Masarik. Gratulujeme!

              1. miesto: Sebastián Ziman, Tomáš Masarik,
              2. miesto: Alex Engerer, Michal Šorl,
              3. miesto: Tomáš Madaj, Jakub Križan,
              4. miesto: Leo Kolláti, Karol Ďurčovič,
              5. miesto: Maxim Kolár, Marcel Lenhart.

            Všetci športovci dostávajú veľkú pochvalu za fair-play.

             

          • Prvoaprílový žartík v 4. B

          • Prvý apríl bol síce v sobotu, ale v škole musel byť, samozrejme, už v piatok 31. 03. 2023, lebo inak by si deti nestihli porobiť v triede rôzne žartíky a ani zdravo prvoaprílovo nachytať pani učiteľky. A tak to v 4. B vyzeralo po prvom rannom zvonení presne tak ako na prvej fotografii. Pusto. Ale pátrať po tom, kam sa huncúti schovali, nebolo až také ťažké. Veď najlepšie sa predsa zašíva na wéckach! A tak boli „skorozáškoláci“ rýchlo odhalení a trieda sa čoskoro zase zaplnila svedomitými žiakmi. Dobrú náladu z prvoaprílového žartu mali ale deti aj pani učiteľka celý deň. A tak to má byť. Lebo, ako sa hovorí, smiech je korením života.

          • Je „doštvorbojované“

          • Posledné marcové týždne sa v školskom športe niesli v znamení okresných kôl gymnastického štvorboja, ktoré sa konali v telocvični ZŠ, Morovnianska cesta.
            23. marca súťažili naši najmladší žiaci v kategórii A. Dievčatá (Michaela Olejníková, Renáta Ďurinová, Emma Habasová, Emily Lendel) získali 2. miesto. Chlapci (Róbert Offertaler, Karol Ďurčovič, Adrián Paukov, Benjamín Berényi, Volodymyr Koroľ) obsadili rovnako 2. miesto.
            30. marca sa stretli v boji o postup kategórie B a C. Dievčatá B (Natália Sabová, Emma Trangošová, Dominika Kurucová, Elissa Hanešová, Tamara Bodžárová) taktiež nedosiahli najvyššie hodnotenie a získali 2. miesto. Dievčatá C (Daniela Olejníková, Valériia Rozhenko, Diana Prosbová, Karin Kovácsová, Karolína Štinglová) vo veľmi dramatickom a tesnom boji skončili na 3.mieste s rovnakým počtom bodov ako druhá ZŠ MC, pričom od víťaznej ZŠ Školská ich delilo v hodnotení len 5 stotín.
            Pochvala patrí nielen súťažiacim za krásnu reprezentáciu školy, ale aj všetkým deťom, ktoré trénovali, ale na súťaž sa nedostali pre chorobu alebo pre prísny výber. Ich prístup k tréningom, bojovnosť a zodpovednosť, s akou pristupovali k súťaži, boli naozaj vzorové.
            Poďakovanie patrí všetkým vyučujúcim, ktorí žiakov ochotne uvoľňovali z vyučovania a p. učiteľkám Brayerovej a Markovej za vedenie tréningov.

          • Svet okolo nás - Čína

          • Posledný marcový deň si naši druhostupniari v rámci projektu Svet okolo nás pozreli v dome kultúry ďalší z dokumentov, tentokrát o Číne. Vďaka spracovaniu zážitkov 3 cestovateľov mali možnosť spoznať mnohé stránky tejto krajiny, kultúru, zvyky, pravidlá i rôzne zaujímavosti. Po premietaní nasledovala krátka diskusia, v ktorej deti najviac zaujímalo jedlo a najsilnejšie zážitky cestovateľov. 

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie